Transport

Transporten til og fra Bornholm Især om sommeren er der meget trafik til og fra Bornholm, da antallet af turister har været stigende igennem en række år, og færgen kan derfor ofte være udsolgt i weekenden. Fra september 2018 overgik færgetrafikken til Mols-Linien under navnet Bornholmslinjen, og det betyder, at der på ruten mellem Ystad og Rønne sejles med katamaranfærger, hvor der i maj 2023 er kommet verdens største, der hedder Express 5.

Overfarten tager kun 80 minutter på Rønne-Ystad ruten. På hverdage sejler Bornholmslinjen allerede fra klokken 6.30 og med op til fire daglige afgange hver vej. I højsæsonen (jun.-sep.) sættes en ekstra hurtigfærge ind, så man kan vælge mellem op til otte daglige afgange hver vej.

Det er vigtigt at bestille billetter i god tid, før du rejser!

Man kan rejse på forskellig måde:

Med bus fra København til Ystad (i Sverige) og med færgebilletten inkluderet (undersøg nærmere hos Graahundbus) http://graahundbus.dk/866-bornholmerbussen-koebenhavn-ystad-roenne

Med DSB fra København til Malmø, og derfra skift til svensk tog til Ystad og med færgebilletten inkluderet (undersøg nærmere hos DSB)

Med Bornholmslinjen fra Køge eller Ystad til Rønne
http://www.bornholmslinjen.dk

Med KOMBARDO-Expressen København – Rønne

http://www.kombardoexpressen.dk

Med Flyruten København – Rønne med Danish Air Transport (DAT):
http://dat.dk

Januar 2024